Beroemde designers ontwerpen kostuums voor het ballet van New York

© Reuters

Het herfstgala van het New York City Ballet op 23 september 2014 krijgt een fashion make-over. Sarah Burton, Mary Katrantzou, Thom Browne, Carolina Herrera en Valentino Garavani kropen achter de ontwerptafel en ontwierpen de balletkostuums voor verschillende opvoeringen.

Het herfstgala van het New York City Ballet op 23 september 2014 krijgt een fashion make-over. Sarah Burton, Mary Katrantzou, Thom Browne, Carolina Herrera en Valentino Garavani kropen achter de ontwerptafel en ontwierpen de balletkostuums voor verschillende opvoeringen. Iedere choreograaf kreeg een ontwerper toegewezen die in samenspraak met hen kostuums ontwierp voor de ballerina’s en balletdansers. Choreograaf Justin Peck sloeg de handen in elkaar met Katrantzou, Liam Scarlett werkte samen met Sarah Burton van Alexander McQueen en Troy Schumacher werd bijgestaan door Thom Browne. Alle vijf voorstellingen, waarvan de eerste drie in wereldpremi√®re, zullen op 23 vertoond worden.

Een bestaande balletvoorstelling van Christopher Wheeldon kreeg nieuwe kostuums van de hand van Garavani en de dansers in een stuk van Peter Martins zullen creaties van Carolina Herrera dragen.

New York City Ballet is niet aan haar proefstuk toe op gebied van modieuze kostuums. Zo ontwierp modehuis Rodarte hun balletpakjes in 2012 en waren Iris van Herpen, Prabal Gurung en Olivier Theyskens in 2013 aan de beurt.

Het ballet van New York City is erg geliefd bij sterren en de NYC elite. Zo is Sarah Jessica Parker vicevoorzitter van het bedrijf en bezoeken Anne Hathaway en Doutzen Krous regelmatig balletvoorstellingen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content