Bent Van Looy opnieuw achter de ontwerptafel

Bent Van Looy ontwierp samen met Michaël Verheyden driving gloves om met zijn Range Rover te cruisen. Een gesprek over nachtelijke autoritten en mode als expressievorm.

Bent Van Looy is het nieuwe gezicht van Range Rover Evoque. Samen met accessoire-ontwerper Michaël Verheyden ontwierp hij driving gloves om met zijn nieuwe wagen te cruisen.

Heb je een grote passie voor auto’s? Ik ben graag onderweg. Ik vind niets leuker dan ’s nachts lange ritten maken tussen Antwerpen en Parijs. Dan is de mooiste kant van eenzaamheid aanwezig. Je zit alleen in je bubbel. Je voelt de wereld aan je voorbijglijden. Dat zijn de momenten waarin je de allerhoogste concentratie kan bereiken. Pure romantiek.

Je hebt samen met Michaël Verheyden speciaal voor deze Range Rover Evoque handschoenen ontworpen. Hoe zien die eruit? Ze zijn gebaseerd op typische driving gloves. Dat zijn handschoenen zonder vingers met gaatjes op de knokkels, iconische Steve McQueen-handschoenen. Michaël en ik zijn samen naar een bekende handschoenenmaker in Parijs getrokken, Maison Fabre. Die mensen hebben ons wegwijs gemaakt in ledersoorten. Wij hebben samen twee kleuren uitgezocht en nagedacht over hoe we een persoonlijke twist konden geven die past bij de Evoque maar ook bij ons eigen esthetisch standpunt.

Was het fijn om samen te werken met Michaël Verheyden? We zijn heel goeie vrienden en zoeken altijd excuses om samen te kunnen werken. Ik heb vorig jaar al een zijden sjaal gemaakt voor Michaëls project. We zijn zelfs al aan een volgend project bezig, maar dat is nog geheim.

Wat geeft er meer voldoening voor jou: iemand die compleet uit de bol gaat op je muziek of iemand die met je handschoenen aan het flaneren is? Dat is een moeilijke vergelijking. Mensen verliezen zich tijdens optredens. Ze houden op met na te denken over wie ze zijn. Alles komt samen, alles wordt één op dat moment. Met handschoenen ligt zo’n ervaring natuurlijk moeilijker. Mocht ik onze handschoenen bij iemand aanzien zou dat me heel veel voldoening geven. Dat heb ik al gemerkt met Le Mont Saint Michel. Af en toe zie ik iemand op de meest rare plaatsen van de wereld lopen die een trui van mijn collectie draagt. Dat is ook waarom je een song schrijft. Je hoopt dat die song een eigen leven gaat leiden, dat die deel gaat uitmaken van het leven van anderen. Dat is het allerhoogste doel, vind ik.

Vaak blijven je outfits niet onbesproken. Wat is je visie op mode? Ik vind mode belangrijk omdat het een middel is om jezelf mee uit te drukken, net zoals song writing dat is, of een schilderij maken. Veel mensen zijn er bang van terwijl het net iets is waarmee je iedere dag kan spelen. Ik sta ervoor open, het is een soort gereedschap.

Zou je graag zelf een collectie onder je naam uitbrengen? Ik verkies een medium dat heel onmiddellijk is, zoals muziek. Als je muziek maakt, voel je op het podium meteen de impact. Je moet er niet over gaan nadenken, je voelt het of je voelt het niet. Ik heb heel wat vrienden die in de modebusiness werken en er komt veel rompslomp bij kijken.

Wat zijn je lievelingsadresjes om te gaan winkelen? Ik ben heel vaak onderweg. In de meeste steden weet ik wel waarheen. Zo ontdek je grote contrasten tussen verschillende landen. Amsterdam bijvoorbeeld vind ik een heerlijke stad maar er is geen enkele klerenwinkel waar ik ook maar één ding zou kunnen vinden.

Nog een korte vraag om af te sluiten: wat zijn jouw favoriete deuntjes die luid uit de boxen van je gloednieuwe Range Rover Evoque mogen schallen? De nieuwe plaat van Justice.

Marieke Baele/VF

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Range Rover Evoque – Bent Van Looy from Smoothmedia on Vimeo.

Woensdag 23 november organiseert Bent Van Looy samen met Das Pop een Radio 1-sessie. Drie uur lang maken ze live een radioprogramma met onder meer School Is Cool, Peter von Poehl, De Ministers van de Noordzee, Noonie Bao en Kamagurka.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content