Belgische Tim Coppens wint prijs voor mannenmode

De Italiaanse wijnmaker Ecco Domani beloont elk jaar 7 aanstormende ontwerpers met een geldprijs van 30.000 euro. Dit jaar kaapte de Belgische ontwerper Tim Coppens de onderscheiding weg voor Beste Mannenmode. Eerdere winnaars in deze categorie waren onder meer Patrick Ervell en Rag & Bone.

Coppens’ ontwerpen zijn gewaagd op een ingetogen manier en zitten vol grafische invloeden en referenties naar de kunstwereld. “Omdat mannenmode veel beperkter is dan vrouwenmode, is het voor mij heel belangrijk dat ik innoveer. Zowel op het materialengebruik als op de snit”, aldus Coppens vanuit New York.

Klaar voor de wereld Geboren in BelgiĆ« en afgestudeerd aan de Modeacademie van Antwerpen in 1998, werkte hij de afgelopen 3 jaar voor modehuis Ralph Lauren in New York. “Daar kwam ik in contact met interessante mensen uit de modebusiness”, vertelt Coppens. Bovendien gaf hij zichzelf genoeg tijd om zijn eerste collectie grondig voor te bereiden en doelgericht aan een eigen label te beginnen. Dat zorgde ervoor dat zijn eerste capsulecollectie al meteen bij Barney’s werd opgepikt.

In februari stelt Coppens zijn tweede collectie (lente/zomer 2012) voor, die ook in Europa zal worden verkocht. “Naast Barney’s in New York, hebben ook Isetan in Tokyo en Dover Street Market en LN-CC in Londen mijn lentecollectie aangekocht. De bedoeling is om echt wereldwijd te gaan verkopen.”

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content