Belgische ontwerpster Roos Vandekerckhove stopt met modelabel

Een beeld uit de wintercollectie van Roos Vandekerckhove © -

Het doek valt voor de Gentse Roos Vandekerckhove en haar leuke, kleurrijke collecties. Dat maakte de ontwerpster zelf bekend met een bericht op haar website en Facebookpagina.

‘A beautiful story has come to an end’, klinkt het op de website van Roos Vandekerckhove. De ontwerpster, bekend geworden om haar gebreide en gehaakte sjaals, stopt met haar eigen label dat ze in 2007 oprichtte.. Het nieuwe jaar brengt dus voor Roos Vandekerckhove geen nieuwe collecties.

In een interview met De Standaard Magazine vertelde ze vorig jaar nog hoe moeilijk het is om de rendabiliteit van een klein label te garanderen. Vandekerckhove produceerde in Europa, om zo haar ecologische voetafdruk te beperken. Maar in het geval van het eerder ‘beperkte’ label van de Gentse zal dit niet makkelijk geweest zijn.

De fans van het label kunnen nog de hele maand januari terecht in de Léon Lepagelaan in Brussel, waar de totale uitverkoop plaatsvindt. Haar gekke sokken, leuke pulls en iconische sjaals zullen er te koop zijn met kortingen tot 70%. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content