Belgische ontwerpster brengt partycollectie voor J&B uit

De Lokerse Charlotte Pringels (25) krijgt de kans om samen te werken met J&B Scotch Whiskey. Zo zal zij een stijlvolle partycollectie ontwerpen gebaseerd op de gloednieuwe reeks van kleurrijke J&B flessen.

De Lokerse Charlotte Pringels (25) krijgt de kans om samen te werken met J&B Scotch Whiskey. Zo zal zij een stijlvolle partycollectie ontwerpen gebaseerd op de gloednieuwe reeks kleurrijke J&B flessen.

Vanaf april 2013 onthult J&B de zes speciaal ontworpen flessen in vrolijke print. “Voor elke nieuwe fles wil ik een jurk creĆ«ren waarin jonge vrouwen zich uniek en mooi kunnen voelen. Tegelijkertijd moeten de creaties draagbaar genoeg zijn om er de hele avond comfortabel in te kunnen bewegen en dansen. Het wordt een uitdaging maar ik heb er heel veel zin in”, aldus de enthousiaste Charlotte.

Link naar mode vanzelfsprekend

Het whiskey merk staat bekend om zijn gedurfde innovaties en nu weer is de link naar mode geen toeval. “J&B staat bekend als de nummer 1 party whisky bij uitstek en een party schept de ideale gelegenheid voor vrouwen om zich in hun mooiste outfit te hullen en zich helemaal uit te dossen”, zegt Nora Nemeth, International Brand Manager van J&B. Ook willen ze jonge creatievelingen steeds meer de kans geven om het merk origineel en vooral verassend uit te dragen.

Grote druk

Van het stikken tot de stoffenkeuze nam Pringels op haar schouders. Wanneer het ontwerpen vrij snel ging, was het patronen zoeken het meest tijdrovende werk maar ondanks de grote druk houdt ze ervan om alle controle te hebben over de collectie. Je mag zes party-outfits verwachten, waarvan drie lange en drie korte. ‘Ik vind het contrast tussen de meer geklede stukken en de korte stukken wel leuk. De prints die op de flessen staan, vind je terug in de kledingstukken,’ zo zegt ze zelf.

Ambitie ten top

De ambitieuze Charlotte studeerde aan de Antwerpse Mode Academie waarna kort daarna de internationale aandacht begon door haar KNOTWORK project. Momenteel werkt de Oost-Vlaamse schone aan twee projecten. Niet alleen de samenwerking met J&B staat op haar planning maar ook zal ze een gala jurk ontwerpen voor een Bekende Vlaming. Welke juist is nog niet bekend. (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content