Belgische ontwerper Glenn Martens wint prestigieuze prijs in Parijs

© AFP

De Belgische designer Glenn Martens, creatief directeur van het Parijse modelabel Y/Project, heeft vrijdag in Parijs de Grote Prijs van de gerenommeerde mode-bekroning Andam binnengehaald.

Het prijzengeld, 250.000 euro, moet dienen om jonge ontwerpers te steunen. Martens kreeg de prijs overhandigd van de Franse minister van Cultuur Françoise Nyssen. Voor de ontwikkeling van zijn merk kan hij ook een jaar lang rekenen op steun van Francesca Bellettini, topvrouw van Yves Saint Laurent.

Martens, oorspronkelijk van Brugge, studeerde in 2008 af aan de modeafdeling van de Antwerpse academie en leidt sinds 2013 het Parijse modehuis Y/Project, dat zich de afgelopen jaren op de Parijse modeweek onderscheidde met uniseks en streetwearcollecties.

De Andam-prijs werd in 1989 gelanceerd door het Franse ministerie van Cultuur en Communicatie. De allereerste winnaar was Martin Margiela, maar ook de Belgische ontwerpers Véronique Leroy, Cathy Pill, Christian Wijnants, Bruno Pieters en Anthony Vaccarello mogen zich tot de eerdere winnaars rekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content