Belgische ontwerper Christian Wijnants opent eerste flagship store in Antwerpen

Christian Wijnants © Dirk Alexander

Modestad Antwerpen krijgt er weer een mooi adresje bij. De Belgische ontwerper Christian Wijnants opent er in september een flagship store met zijn nieuwe herfst-winter collectie.

Dat Wijnants een flagship store opent in Antwerpen is geen verrassing. De Scheldestad is immers zijn thuisbasis sinds de oprichting van zijn label in 2003. Genesteld tussen de antiquairs op de Steenhouwersvest in de authentieke Sint-Andriesbuurt, zal de winkel de prêt-à-porter en accessoire collecties van het Christian Wijnants label tonen. De unieke omgeving ademt de liefde van de ontwerper voor natuur, kunst en architectuur.

In de winkel kunnen klanten de herfst-winter collectie 2015 vinden. Een maand later zal deze ook online te koop worden aangeboden.

Christian Wijnants

Afkomstig uit Brussel, verruilde Wijnants zijn thuisbasis voor Antwerpen in 1996 om er mode te studeren aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Zijn afstudeercollectie gooide hoge ogen en won de Dries Van Noten prijs voor de beste collectie in 2000. Na zijn studies trok hij met zijn collectie naar het bekende Festival d’Hyères, waar hij de Grand Prix won. Deze prijs zorgde ervoor dat zijn label werd ingekocht door Colette in Parijs.

Na een periode bij Dries Van Noten, waar hij zijn talent verder ontwikkelde, lanceerde Wijnants zijn eigen label in 2003. Hij mocht zijn collecties presenteren tijdens de officiële modeweek van Parijs. Zijn talent voor levendig en artisanaal breiwerk leverde hem de Internationale Woolmark Prize 2013, de Andam Award van 2006 en de 2005 Swiss Textiles Award.

Vandaag wordt zijn collectie internationaal verdeeld in winkels zoals Barneys, harvey Nichols, Opening Ceremony, Tomorrowland en de Bijenkorf.

Steenhouwersvest 36

2000 Antwerpen

Opening begin September 2015

Meer info op www.christianwijnants.com

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content