Belgische ontwerper Bruno Pieters maakt comeback

Nadat hij in 2009 zijn job als creatief directeur bij Hugo Boss opzegde, kondigt de Belgische ontwerper zijn grote terugkeer aan met “een baanbrekend label”.

Nadat hij in 2009 zijn job als creatief directeur bij Hugo Boss opzegde en vrijwel verdween van het modetoneel, kondigt de Belgische ontwerper nu zijn grote terugkeer aan met “een baanbrekend label dat een radicaal nieuw model voor de modewereld zal introduceren”.

Bruno Pieters studeerde in 1999 met onderscheiding af aan de Antwerpse Modeacademie. Als jonge ontwerper deed hij ervaring op bij Maison Martin Margiela, Josephus Thimister en Christian Lacroix Haute Couture, om uiteindelijk in 2001 zijn eerste eigen couturecollectie tijdens de Parijse modeweek voor te stellen.

Na zijn werk als ontwerper bij Delvaux startte hij in 2007 als creatief directeur van Hugo by Hugo Boss.

Maar opeens kwam er een einde aan de stijgende carrièrelijn van de Belgische ontwerper. In 2009 trok Pieters aan de handrem bij Hugo Boss en liet hij nog weinig van zich horen. Tot hij enkele maanden geleden terug de kop opstak met een minicollectie voor de Scandinavische straatketen Weekday. Zachtjes ontwaakte het ontwerpmonster. Gefluister over een grotere comeback zwol aan.

Radicale verandering

En nu is de kogel door de kerk. Pieters plaatste op zijn website een video – geregisseerd door Theo Gennitsakis – met als titel: January 30th 2012 – A pioneering brand with a radical new model for the fashion industry will debut online at 7 pm cet.

Op 30 januari stelt Pieters zijn nieuw label voor. Een label dat bovendien een radicale nieuwe kijk belooft op het gangbare model. Wij zijn alvast ontzettend benieuwd en houden u ongetwijfeld op de hoogte.

Vincent Fobelets

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

bruno Pieters. from Emmy Mees on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content