Belgische ontwerper aan het hoofd van zustermerk Versace

© Reuters

België boven in modeland: Anthony Vaccarello werd door Donatella Versace aangesteld als hoofdontwerper van Versus, het jonge zusje van haar beroemde label.

Vaccarello mocht eerder zijn talent al tonen met een capsulecollectie voor Versus. Donatella volgt bovendien zijn werk al van zijn allereerste stappen in de mode en is er rotsvast van overtuigd dat de Belgische ontwerper de perfecte man is voor Versus. ‘Ik hou van zijn frisse energie en ik omring me graag met talent dat Versace een nieuwe toets kan geven. Zijn talent schreeuwt Versus Versace,’ aldus de mater familias.

Belgische ontwerper aan het hoofd van zustermerk Versace
© Twitter

Geen drastische verandering

Vaccarello vertelde aan WWD dat hij niet van zin is om de sfeer van het merk te veranderen. De nineties vibe blijft dus de hoofdeigenschap van het label. ‘Versus is cool, jong en edgy,’ aldus de Belgische designer met Italiaanse roots. De sexy ontwerpen waar Vaccarello bekend om staat, zullen dus ook bij Versus een plaats op de catwalk krijgen.

Eigen kalender

In het najaar van 2015 zal zijn eerste collectie voor Versus getoond worden. ‘We gaan de modekalender niet volgen. De collecties worden voorgesteld wanneer ze klaar zijn. Het wordt een verrassing,’ aldus de nieuwe hoofdontwerper van Versus. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content