Belgische modescholen bij de beste ter wereld

Fashionista stelde een lijst samen van de vijftig beste modescholen ter wereld. België duikt maar liefst twee keer op in de top tien.

De modewebsite Fashionista stelde een lijst op van de vijftig beste modescholen ter wereld. In de top tien komt België maar liefst twee keer aan bod. Zowel La Cambre in Brussel als de Mode Academie in Antwerpen worden tot de beste modescholen ter wereld gerekend.
Fashionista ging bij meer dan 3.000 studenten en alumni ten rade, en bekeek de kwaliteit van het onderwijs, de praktische training, het sociale leven rond de faculteit, de carrièrevooruitzichten en -hulp, de kosten en mogelijkheden tot financiële hulp van de scholen. Op basis van de resultaten stelden ze een lijst op van de vijftig beste scholen.

Op nummer één en twee staan de Londense scholen Central Saint Martins en Royal College of Art. Daarna volgen Parsons in New York, Kingston in Londen en Ecole de la Chambre Syndicale in Parijs. Op plaats zes staat de Brusselse school La Cambre gevolgd door de Antwerpse Academie op nummer acht.

Volgens Fashionista is La Cambre iets minder prestigieus en avant-gardistisch dan de Antwerpse school, maar de modeafdeling van de École Nationale Superieure des Arts Visuels kreeg een zeer goede score van studenten van vroeger en nu.

Bij de Antwerpse Mode Academie hadden ze het vooral over de elitestatus en de bekende ontwerpers die de school heeft voortgebracht, waaronder de Zes van Antwerpen, maar ook bijvoorbeeld Haider Ackermann en Peter Pilotto. “De school staat bekend om haar serieuze studenten – velen maken de richting niet af omdat ze de werkdruk niet aankunnen”, luidt het verdict. “Als je uitzonderlijk toegewijd bent en een experimentele, innovatieve en vooruitstrevende smaak hebt, is dit misschien de plek voor jou.”

Andere scholen in de top tien waren de Japanse hogeschool Bunka, het Fashion Institute of Technology in New York en Instituto Marangoni in Milaan. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content