Belgische merk Akaso, dat Afrikaanse kunst en cultuur in de spotlight zet, opent flagship store in Brussel

© Akaso

De winkel is te vinden in de Galeries Royales Saint Hubert, beter bekend als de ‘Galérie de la Reine’ op de hoek met de befaamde Rue des Bouchers.

‘Afrikanen hebben ook het talent om op verrassende wijze materialen en objecten een nieuw leven te geven’, zegt Philippe Vertriest, de oprichter van AKaso.

Vertriest is een Belg met een voorliefde voor Afrikaanse creativiteit. Zijn merk groeide voort uit een samenwerking tussen de Ethiopische Karastam en Belgische ontwerpers.

AKaso heeft nu ook een flagship store in het hartje van Brussel. De winkel is te vinden in de Galeries Royales Saint Hubert, beter bekend als de ‘Galérie de la Reine’ op de hoek met de befaamde Rue des Bouchers.

‘In mijn thuisstad Brussel vond ik objecten die eerder het decor maakten van bekende Brusselse gebouwen: twee vintage Herman Miller zetels van de RTBF en 70s spiegels uit het De Ligne gebouw’, vertelt Vertriest.

Een primeur voor België: de winkel heeft wandpanelen gemaakt van gerecycleerd aluminium. En ook een wand van écht mos: ‘Dat herinnert mij aan het intense groene landschap in Zuid Ethiopië.’

Koningsgalerij 1 Galerie du Roi

1000 Brussel

Je wordt persoonlijk door oprichter Philippe Vertriest onthaald

Ma – Zat 10:30 – 18:30

Zon 14:30 – 17:30

verlengde openingsuren vanaf 1 december

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content