Belgische lingerie in beeld

Het Gentse MIAT brengt met een tentoonstelling de evolutie van lingerie in beeld.

Eeuwenlang droegen vrouwen hun korsetten en kamizolen (onderhemdjes) in wol, zijde en katoen. Maar met de komst van kunstzijde en de ontwikkeling van synthetische stoffen begin vorige eeuw, maakte lingerie een spectacularie evolutie door. Daarna onderging ook de vormgeving een metamorfose. Het korset werd vervangen door de bh en lingerie werd verleidelijk. Bovendien bereikte ze dankzij enkel popsterren met lef op een gegeven ogenblik de status van bovenkledij.

Dat en nog veel meer is op dit ogenblik te zien in de tentoonstelling “Zo zacht als zij” van het Gentse museum voor Archeologie en Textiel (MIAT). Zo worden daarnaast ook fitting sessies georganiseerd in samenwerking met ondergoedmerk Triump en besteedt het museum aandacht aan de productie in ons land. En hoewel lingerie vooral naar damesondergoed verwijst, wordt ook de man in deze tentoonstelling even in zijn blootje gezet.

Ann Heylens

Info: “Zo zacht als zij”, van 25 oktober 2008 tot 14 april 2009. Elke dag van 10-18 uur, behalve maandag. MIAT, Minnemeers 9,9000 Gent. Toegang: 5 euro. 09/269.42.00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content