Belgische handtassenontwerpster Lies Mertens opent eerste winkel in Kloosterstraat

Winkel Lies Mertens in de Kloosterstraat © Olmo Peeters

Lies Mertens besliste in 2016 om van haar passie haar job te maken. Nu opent ze ook haar eerste fysieke winkel in de Antwerpse Kloosterstraat. Speciaal aan haar ontwerpen is dat ze functioneel, esthetisch en biologisch afbreekbaar zijn.

Na de lancering van haar eigen webshop, opent ontwerpster Lies Mertens ook een eerste eigen winkel. Klanten kunnen er terecht van vrijdag tot en met zondag. De shop fungeert daarnaast ook als showroom. Een tastbaar verkooppunt was voor Lies Mertens een belangrijke stap omdat de ontwerpster van mening is dat je haar ontwerpen moet kunnen beleven.

Vanaf nu kan je de ontwerpen van Lies Mertens ook in het echt beleven voor je overgaat tot een aankoop.

De filosofie van het merk werd ook doorgetrokken in de inrichting van de winkel. Natuurlijke en recupereerbare materialen bepalen het interieur. Net zoals de lederen accessoires van Lies Mertens is de winkel ook ingericht op een tijdloze en kwalitatieve manier mét leuke twist.

Voetafdruk beperken

Eerlijke materialen zijn in het merk van Mertens heel belangrijk. Ze kiest ervoor om een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Daarom werkt ze met een leder dat niet gelooid wordt met chemicaliën, maar wel met een materiaal op basis van natuurlijke producten zoals hars. Het leder is uniek omdat het 100% biologisch afbreekbaar is.

Om het duurzame verhaal door te trekken in gans het productieproces wordt ook iedere tas in Antwerpen ontworpen en in Portugal in een klein familiebedrijf met de hand gemaakt.

Winkel van Lies Mertens in de Kloosterstraat
Winkel van Lies Mertens in de Kloosterstraat© Olmo Peeters

Moderne klassiekers

Lies Mertens startte haar label omdat ze op zoek was naar praktische, maar ook mooie tassen. Functioneel design kan en moet immers ook esthetisch aantrekkelijk zijn vindt de ontwerpster. Door maar een beperkt aantal tassen per jaar te ontwerpen, neemt ze uitgebreid de tijd om haar creaties zowel op vlak van esthetiek als gebruiksgemak te finetunen. Geen trendstukken, maar moderne klassiekers dus.

Lies Mertens Store: Kloosterstraat 28, 2000 Antwerpen

Open van vrijdag tot en met zondag van 11 u tot 18 u en woensdag en donderdag op afspraak

www.liesmertens.be

Lees ook: Drie Belgische starters wagen een sprong in de handtassenwereld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content