Belgische creaties tijdens Fashionclash Maastricht

Dit weekend presenteren beginnende Belgische ontwerpers hun werk tijdens hét mode-event voor jong talent in Nederland.

Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni vindt in modestad Maastricht ‘Fashionclash Maastricht’ plaats. ‘Fashionclash’ is een uniek internationaal platform waar jonge modeontwerpers hun creaties kunnen demonstreren aan het grote publiek.

Tijdens het event zullen meer dan 100 creatievelingen hun werk tonen in de vorm van tentoonstellingen, modeshows en installaties. Tussen de vele nationaliteiten bevinden zich ook enkele Belgen.

Zo is er het speelse meidenduo Ticuta Racovita en Hanne De Wyngaert dat samen Ti + Hann vormt. Een snuifje punk en een sexy knipoog vatten dit jonge merk samen. In de verwezenlijking van haar identiteit, maakt Ti+Hann bovendien gebruik van verbazing, chaos en mysterie.

De meest internationale ontwerper uit België is zonder twijfel Swantje Langeheine. De jonge ontwerpster heeft Duitse roots, studeerde in Nederland en werkt en woont in België. Als inspiratiebron voor haar zomercollectie gebruikte Langeheine het valgordijn. De jurken worden door middel van een kralenkoord, dat in de kleding verweven zit, korter of langer gemaakt. Zo kunt u zelf het sexyness-gehalte van uw jurk bepalen.

Verder zullen ook Giovanni Biasiolo, Lore Langendries, Mieke Dierckx, Angelo Van Mol en Sancho Hemelsoen onze landseer verdedigen in Maastricht. (LM)

Voor meer informatie surft u naar de website van Fashionclash.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content