Belgische Alexandra Verschueren wint Grote Prijs Hyères

De 22-jarige Belgische Alexandra Verschueren heeft zondagavond de Grote Prijs op het Modefestival van Hyères gewonnen.

De 22-jarige Belgische Alexandra Verschueren heeft zondagavond de Grote Prijs op het Modefestival van Hyères gewonnen.
Springplank
Het festival van Hyères, in Zuid-Frankrijk, is erg belangrijk voor jonge ontwerpers. Het vormde onder meer de springplank voor het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf en de Fransman Gaspard Yurkievich.

De jury, die dit jaar werd voorgezeten door Dries Van Noten, koos Alexandra Verschueren uit tien kandidaten. Ze krijgt 15.000 euro en mag een défilé organiseren op een prestigieuze locatie in Parijs. De winnares studeerde nog maar net af aan de Modeacademie van Antwerpen.

Japanse origami
De zes silhouetten die ze voorstelde in Hyères waren gebaseerd op Japanse origami. Ze vouwde en knipte de meestal gebreide stoffen tot complexe structuren. Sommige modellen deden denken aan een schoolschriftje, zoals de jurk met fijn blauw ruitjesmotief op een witte achtergrond of de korte blauwe jurk met beige cape.

De publieksprijs in Hyères ging naar de Mongoolse stylist Tsolmandakh Mukhuu. Hij stelde een volledig zwarte collectie met geborduurde motieven, veel capuchons en referenties naar de Mongoolse steppe voor.


Ann Heylens/ AFP.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content