Belgisch modelabel Mer du Nord maakt comeback na dreigend faillissement

© Mer du Nord

Dankzij een Franse investeerder krijgt het Belgische label Mer du Nord een tweede kans. Niet alleen heropenen de zeven winkels, maar er komen er nog drie nieuwe bij. Dat meldt retailmagazine Retail Detail.

De Franse ondernemer Pascal Yefet heeft zijn schouders gezet onder het project van Mer du Nord, dat raakte al bekend vorig jaar. ‘We gaan Mer du Nord opnieuw doen opleven en de identiteit van het merk herstellen’, vertelde hij. Er wordt nu ook gewerkt aan een nieuwe zomercollectie die trouw blijft aan de identiteit van het label. Bovendien zullen er drie nieuwe winkels openen in Brugge, Antwerpen en Knokke.

Voor de productie van de collectie trekt Yefet naar Portugal, Italië en Frankrijk. Hij wil de kwaliteit naar eigen zeggen voor 100% garanderen, iets wat volgens hem enkel lukt als je de productie dicht bij huis houdt.

Het modelabel kreeg het moeilijk rond augustus vorig jaar, toen was een faillissement nakend. In 2013 vierde Mer du Nord nog zijn vijfentwintigste verjaardag. Dankzij de inspanningen van Yefet kan het Belgische label hier nog een vervolg aan breien. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content