Belgisch merk Mais il est où le Soleil? gered

© Summer 2012 Spain Pictures by Alex Salinas and Studio Pictures by Jef Jacobs

De Brusselse flagshipstore van het merk opent opnieuw de deuren.

De textielgroep Vegotex neemt het Belgische merk van vrouwenkleding ‘Mais il est où le Soleil?’, dat begin februari de boeken neerlegde, over. Vijftien à twintig van de oorspronkelijke 85 personeelsleden van het modemerk kunnen weer aan de slag; een van de vier winkels wordt heropend.

De industriële groep Vegotex, met burelen in Sint-Niklaas, Brussel en Parijs, wil “het merk snel herontwikkelen. Doel is onmiddellijk de leveringen van het lopende seizoen (zomer 2012) op gang te brengen en de producties voor het winterseizoen te garanderen.”

De flagshipstore van ‘Mais il est où le Soleil?’, vlakbij het Kasteleinplein in Brussel, zal binnen enkele dagen de deuren opnieuw openen. De winkels in Antwerpen, Gent en Woluwe worden niet heropend, luidt het bij Vegotex.

De textielgroep zal zelf ook instaan voor de ondersteunende diensten, waardoor niet alle werknemers van het modemerk weer aan de slag kunnen. “We kunnen 15 tot 20 personen overnemen”, aldus Bart Maton van Vegotex. Het gaat vooral om leden van het styling- en het productieteam van ‘Mais il est où le Soleil?’. Het modemerk haalde vorig jaar een omzet van 23 miljoen euro. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content