Belgisch merk in de kijker: Monsieur Maison

De Belgische Emmanuel Demynck heeft met Monsieur Maison een origineel accessoire label uit de grond gestampt.

De Belgische ontwerper Emmanuel Demynck besloot om na zijn studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent het label Monsieur Maison op te richten. Hij tilt het begrip sjaal op naar een uitzonderlijke accessoire door het gebruik van zeldzame couturestoffen. Bovendien worden alle sjaals volledig in België vervaardigd en is elk stuk gelinkt aan een bijzonder personage uit de 20ste eeuw.

Nieuwe collectie De zomer moet er dan misschien nog aankomen, Emmanuel heeft al een nieuwe herfst-en wintercollectie klaar voor mannen en vrouwen waarbij luxe, structuur en contrasten de rode draad vormen.

De sjaals zijn geïnspireerd op het interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen. Dat uit zich in diepe kleuren zoals donkergroen, bordeaux, antraciet en zwart. Maar er zijn ook veel contrasten terug te vinden zoals strak en glooiend of hard en zacht, verwijzend naar de contrasterende periode van die tijd.

Zo zien we het gedurfde samenspel van shantungzijderuiten of wollen pinstripes met racoonbont, Toscaans lam, Merinolam, mouton doré of Merilign.

De mannencollectie is dan weer heel dandyesk en bestaat uit rijke materialen, diepe kleuren en bevatten ook pochettes in een patchwork motief van zijden shantungruiten. Voor meer informatie over prijzen en verkooppunten kan u terecht op de website of Facebookpagina. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content