Belgisch label Bel&Bo zet zich in voor eerlijke werkomstandigheden van textielarbeiders

Bel&Bo © -

Goed nieuws voor de fans van eerlijke handel en shoppen. De Belgische keten Bel&Bo werd lid van de Fair Wear Foundation en doet er dus alles aan om de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen te verbeteren.

Bel&Bo werd officieel lid van de Fair Wear Foundation, een organisatie die productiefabrieken controleert en kledingbedrijven begeleidt in hun proces naar schonere kleren. Ze sluiten zich aan bij Mayerline, ACP, Stanley & Stella en The Cotton Group, de vier Belgische bedrijven die al lid zijn van FWF. Naar verluidt wordt ook JBC binnenkort lid van de organisatie.

Waarom lid worden van FWF?

Volgens de Schone Kleren Campagne is de Fair Wear Foundation (FWF) het meest vooruitstrevende en betrouwbare initiatief op het gebied van het verbeteren van arbeidsrechten in de kledingindustrie. Ze werken met onafhankelijke inspecties en zorgen ervoor dat arbeiders zelf klacht kunnen indienen wanneer de arbeidsomstandigheden niet naar wens zijn.

Hopelijk zorgt het nieuwe lidmaatschap van Bel&Bo ervoor dat andere Belgische initiatieven ook de stap zetten en zich aansluiten bij FWF. De arbeidsomstandigheden zijn immers nog lang niet wat ze zouden moeten zijn en organisaties zoals FWF zetten alles op alles om daar verandering in te brengen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content