Belgen in (Palais de) Tokyo

De geplande drie Belgen op de eerste dag van Paris Fashion Week werden er twee. De show van Christian Wijnants is verschoven naar donderdag. Veronique Branquinho en Cédric Charlier kwamen wel aan de start, beide in Palais de Tokyo.

Voor haar tweede collectie sinds haar comeback, en haar partnership met de Italiaanse groep Gibo, injecteerde Veronique Branquinho haar vrouwelijke, elegante stijl met een dosis country. Inclusief subtiel aangebrachte studs, cowboylaarzen en -hoeden. De sobere kleuren – camelkleur, wit en zwart – werden ton sur ton gedragen, met af en toe felgekleurde accenten als zinderend geel en groen. Ook het gebruik van dierenprints zorgde voor variatie in de monochrome silhouetten. Meer nog dan country was deze show weer helemaal Branquinho: draagbaar, ingetogen en gesofisticeerd.

Na Branquinho verhuisde het publiek twee verdiepen lager voor de show van Cédric Charlier. De Belg stond zoals steeds aan de ingang om zijn publiek te begroeten. Charlier wordt beschouwd als een groot, opkomend talent en dat werd gisteren nogmaals bevestigd. We zagen architecturale silhouetten, opgebouwd uit perfect geconstrueerde jasjes, rokken en nauw aansluitende bermuda’s. Koperen ritsen zorgden voor een accent op de ruggegraat.

Charlier speelde ook opnieuw met neonkleuren (roze, geel, groen), maar het waren vooral de donkere sweaters in een mix van materialen en jassen die ons konden bekoren.

Ellen De Wolf vanuit Parijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content