Bekijk de volledige Chanelfilm met Keira Knightley

© Youtube

Tijdens de modeshow van de Chanel Cruise Collection lanceerde Karl Lagerfeld zijn volledige kortfilm over Coco Chanel.

Tijdens de modeshow van de Chanel Cruise Collection lanceerde Karl Lagerfeld zijn volledige kortfilm over Coco Chanel. Dat schrijft de Britse Vogue.
De trailer was al reeds gelanceerd in april, maar het was nog wachten tot de Cruise Collection modeshow voor we de volledige film konden bekijken. Nu staat de kortfilm over de beginperiode van Coco Chanel eindelijk online. Keira Knightley kruipt in de huid van Coco en de Franse actrice Clotilde Hesme speelt haar tante Adrienne. Samen met haar tante opent Chanel in 1913 haar eerste winkel in het Franse kuststadje Deauville. Chanel was toen gespecialiseerd in simpele hoedenontwerpen wat in sterk contrast stond met de mode toen. Met de tijd slaagde Chanel erin om een clientèle op te bouwen dat bestaat uit de Franse Beau Monde.

Volgens de website Fashionista gaf Karl Lagerfeld de actrices net voor de opnames hun definitieve tekst wat het hun extra moeilijk maakte. Wat een beetje vreemd is, is dat Knightley haar Engels accent blijft aanhouden terwijl Clotilde Hesme Engels met een Frans accent spreekt. Niettemin geeft de film je een idee van Lagerfelds visie over Chanel en krijg je een beeld van de mode en de prachtige ontwerpen uit die tijd.

Cruise Collection 2013/14
Vorig jaar presenteerde Lagerfeld zijn jaarlijkse Cruise Collection in Versailles maar dit jaar koos hij voor Signapore. De collectie bestaat uit zwart-witte silhouetten en grafische prints. Topmodellen zoals Cara Delevigne, Stella Tennant en Saskia de Brouw (Tennant en de Brouw spelen ook mee in de film) liepen over de catwalk. Op de eerste rij zaten modeiconen zoals Carine Roitfeld, Andre Leon Talley, actrice Dakota Fanning en Caroline de Maigret, Lagerfelds muze. Volgens Chanel is Signapore dan ook de ultieme cruisebestemming. “Het is er het hele jaar door zomer. Het originele doel van op cruise gaan is om aan de koude winter te ontsnappen en om naar een exotische zonovergoten plek te varen.” (AV)
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content