Bekende veiligheidsspeld-jurk van Versace maakt een comeback

© Twitter/Belga

De jurk die Elizabeth Hurley katapulteerde naar het sterrendom in 1994, maakt 20 jaar later een (aangepaste) comeback op de catwalk tijdens de New York Fashion Week.

De jurk die Elizabeth Hurley katapulteerde naar het sterrendom in 1994, maakt 20 jaar later een (aangepaste) comeback op de catwalk tijdens de New York Fashion Week.

In 1994 droeg Elizabeth Hurley een jurk, tijdens de première van de film ‘Four Weddings and a Funeral’, die zelfs vandaag nog tot de verbeelding spreekt. De foto’s van Liz in zwarte jurk met goudkleurige veiligheidsspelden, hoge split en een behoorlijke decolleté, van Versace gingen de wereld rond en maakte van Liz Hurley een wereldster. Zo werd ze niet veel later gevraagd voor een rol in een film van Austin Powers en werd ze prompt het gezicht van Estée Lauder. Met andere woorden: deze jurk doet wat met een mens.

Voor fans van deze jurk is er nu goed nieuws, zo bracht modehuis Versace een nieuwe versie van deze jurk uit.

Versace is in de archieven gedoken en besloot om een nieuwe versie te maken van een bestaande jurk uit hun collectie: de zwarte jurk met goudkleurige veiligheidsspelden uit 1994. Er werden in de nieuwe versie wel enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is de jurk een stuk korter geworden, meer aanspannend, een blote schouder en een split die door de gehele jurk loopt. Daarnaast is er ook een versie zonder mouwen.

De herwerkte versie van het oude succesnummer werd voorgesteld op de modeweek van New York en wordt uitgebracht binnen ‘Versus’, een modelijn van Versace. Het is modeontwerper Anthony Vaccarello die ontwerpt voor Versus, in samenspraak met Donatella. Ontwerpster Donatella Versace droeg tijdens deze voorstelling een soort gelijkaardige jurk, namelijk de versie met één lange mouw. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content