Beatles-reistas van Comme des Garçons

Japans modehuis Comme des Garçons lanceert dit najaar een collectie Beatles-reistassen.

Japans modehuis Comme des Garçons lanceert dit najaar een collectie reistassen en t-shirts die het resultaat zijn van een bijzondere samenwerking. Namelijk met The Beatles.

Comme des Garçons tekende een contract voor drie jaar met Apple Corps, het Londense bedrijf dat de rechten op de Beatles-nalatenschap beheert. Ontwerpster en stichtster Rei Kawakubo kreeg op die manier toegang tot alle beelden, tekeningen en foto’s van de legendarische Britse popgroep.

Centraal in de collectie staan tien reistassen. Kawakubo wilde vermijden dat de items zouden gaan lijken op stuks uit een souvenirshop van The Beatles. Ze verwijzen er daarom vrij discreet naar met het logo van Apple Corps. Dat wordt afgewisseld met de polkadots van Kawakubo. Enige voorwaarde van Apple corps was dat er geen echt leder zou gebruikt worden, aangezien ex-Beatle Paul McCartney vegetariër en voorvechter van dierenrechten is. De tassen zijn daarom gemaakt uit polyurethaan. Prijzen gaan van 115 dollar voor een t-shirt tot 860 dollar voor de duurste tas.

The Beatles/Comme des Garçons-collectie werd gelanceerd in Tokio en is vanaf 27 november ook te koopt in Dover Street Market in Londen. Vanaf 2010 zou de commerciële verspreiding uitgebreid worden. Want nu al zouden veel multimerkenwinkels overal ter wereld geïnteresseerd zijn in de distributierechten.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content