Barbara Bui

Barbara Bui, in Parijs geboren in 1956, is een Franse ontwerpster van Vietnamese afkomst (haar vader is Vietnamees). Ze haalt een diploma in Engelse literatuur en heeft een sterke binding met de theaterwereld. Ze wil aanvankelijk carrière maken in het theater, maar slaat het pad van de mode in: op dat gebied is ze autodidacte.

Ze huwt met acteur William Halimi en in 1983 openen ze de boetiek Kubuki in het Quartier des Halles in Parijs. Ze verkopen er kleren die door Bui worden ontworpen, samen met andere ontwerpers. Haar creaties kenmerken zich door hun zachtheid en sensualiteit, hun kracht en geweld. In 1986 presenteert ze haar collecties aan pers en inkopers.


Tegen 1988 ontwerpt Barbara zowel mannen- als vrouwencollecties. In haar ontwerpen combineert ze vaak strakke lijnen met culturele en etnische invloeden.
In 2000 lanceert ze de Barbara Bui schoenenlijn. Ieder seizoen presenteert het merk haar vier lijnen: de hoofdlijn, de BB-lijn, de mannenlijn en haar schoenencollectie. Barbara Bui opent boetieks in Parijs, New York en Milaan en is eigenares van een café in Parijs, dat werd geopend in 1999. De New Yorkse boetiek in Soho werd geopend in 1998. In 2001 gaat de eerste grote advertentiecampagne in de Verenigde Staten van start met behulp van de bekende modefotograaf David Bailey. In mei 2003 wordt Barbara Bui mee opgenomen als lid van de Fédération Française de la Couture. In 2004 breidt ze haar merk uit met een parfumlijn ‘Barbara Bui le parfum’ (GT)

www.barbarabui.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content