Balmain kiest Olivier Rousteing als hoofdontwerper

Olivier Rousteing, ontwerper van Frans modehuis Balmain. © balmain

Rousteing volgt Christophe Decarnin op, die enkele weken geleden het modehuis verliet

Met alle ontslagen hoofdontwerpers van de afgelopen weken, moeten er af en toe ook opvolgers worden aangeduid. Zo treedt Olivier Rousteing in de voetsporen van Christophe Decarnin als ontwerper van de Balmain prêt-à -portercollectie voor mannen en vrouwen.
Ongeveer drie weken geleden liep de vijfjarige samenwerking tussen modehuis Balmain en zijn hoofdontwerper Christophe Decarnin tot een — ietwat bitter — einde. Gefluisterd werd dat een interne kandidaat de designerscepter zou overnemen en dat is nu ook zo gebleken.

Rousteing was sinds 2009 al verantwoordelijk voor de ontwerpstudio van dameskleding bij Balmain en werkte eerder ook gedurende vijf jaar voor modehuis Roberto Cavalli.

Interne spanningen
Hoewel het Parijse modelabel onder Decarnin een serieuze upgrade onderging, werd de samenwerking vermoedelijk stopgezet door interne spanningen tussen de voormalige hoofdontwerper en CEO van Balmain, Alain Hivelin. Decarnin was overigens niet aanwezig op de herfst/winter 2011 show van Balmain vorige maand.

Rousteing is alvast enthousiast over zijn recente promotie: â€oeIk wil ervoor zorgen dat Pierre Balmain een leidinggevend merk blijft, dat door anderen als referentie wordt beschouwd.â€?

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content