Balmain combineert liefde voor ontwerp en muziek in unieke modeshow

De Balmain herfst/winter 2019-2020 herencollectie - Paris Fashion Week. © Getty Images
Lotte Vermeire
Lotte Vermeire Medewerker Weekend.be

Het Frans modehuis Balmain presenteert de herencollectie van het voorjaar op het Fête de la Musique, een muziekfestival dat tijdens de nacht van 21 juni plaatsvindt in Parijs. Het gerenommeerde label geeft 1.500 gratis tickets weg.

Balmain presenteert de 2020 zomercollectie voor mannen als onderdeel van het Fête de la Musique in plaats van ze te introduceren op Paris Men’s Fashion Week, een gesloten event. Het vervormt onder de leiding van creatief directeur Olivier Rousteing tot een gratis evenement. Rousteing gaf eerder al aan dat muziek een belangrijke inspiratiebron is voor zijn creatief proces.

Fête de la Musique is een gratis openluchtfestival dat plaatsvindt in de Jardin des Plantes, een 384 jaar oude tuin. Rousteing bouwt op diezelfde locatie een catwalk/concert. De Franse dj Gesaffelstein, een kunstenaar die zich bij Balmain heeft gevoegd, verzorgt de soundtrack voor de modeshow.

De opbrengsten van het evenement doneert het modemerk aan (RED), een non-profitorganisatie die het bewustzijn rond AIDS wil verhogen en geld inzamelt voor het gevecht tegen de ziekte. Die opbrengsten zullen bestaan uit donaties van gasten, winst van de verkoop van Balmain-festivalartikelen en ook van eten en drinken.

Vanaf 7 juni 12.00 uur worden er 1.500 gratis tickets weggegeven op de Balmain-website.

Partner Content