Balenciaga daagt Nicolas Ghesquière voor de rechter

Het modehuis zou zijn voormalige creatieve directeur voor de rechter slepen omdat hij uit de biecht heeft geklapt over de werking van het huis eerder dit jaar.

Modehuis Balenciaga zou naar verluidt zijn voormalige creatieve directeur Nicolas Ghesquière voor de rechter slepen omdat die in een interview enkele uitspraken heeft gedaan over het management van het modehuis die niet in goede aarde zijn gevallen. Dat meldt Vogue.

Volgens het Franse magazine Challenges zou Balenciaga de ontwerper aanklagen wegens het verbreken van een vertrouwelijkheidsovereenkomst. Het betreft concreet enkele uitspraken die Nicolas gedaan heeft in een interview met het magazine System eerder dit jaar. In het stuk, waar hij voor het eerst sprak over zijn vertrek bij het modehuis, zei Ghesquière dat hij zich eenzaam voelde en dat hij vond dat er misbruik werd gemaakt van hem. Hij beschuldigde het label van een gebrek aan richting en beweerde ook dat hij te weinig gesteund werd door de zakelijke kant van het bedrijf.

De aanklacht werd voorlopig nog niet bevestigd door Kering, die Balenciaga in hun bezit hebben. Nicolas werd vorig jaar vervangen door ontwerper Alexander Wang. Er zijn al veel speculaties gemaakt over de volgende stap voor Ghesquière, van een eigen label tot creatief directeur bij Louis Vuitton, maar er nog niks bevestigd. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content