Bagage uit vliegtuig Missoni gevonden

© Reuters

Een stuk bagage dat aan boord was van het vermiste vliegtuig met aan boord Vittorio Missoni, is teruggevonden bij Curaçao.

Er is weer een nieuwe ontwikkeling in de zaak van het vermiste vliegtuig met aan boord de Italiaanse modeontwerper Vittorio Missoni. Een stuk bagage dat aan boord was van het vermiste vliegtuig is teruggevonden bij Curaçao. Dat bericht de Britse zender BBC.

De koffer werd op de rotskust aangetroffen door een Duitse toerist. Curaçao ligt meer dan 300 kilometer van de Los Roques-eilanden, waar het toestel eerder deze maand is opgestegen. De eigenaar van de teruggevonden bagage had een andere vlucht genomen, maar zijn koffer was wel vervoerd met het privévliegtuig.

Aan boord van het vermiste toestel waren zes mensen, onder wie de eigenaar van modehuis Missoni en diens vrouw. Het vliegtuigje steeg op in Los Roques, met bestemming Venezuela, maar daar is het nooit aangekomen. Eerder werd al bevestigd dat het vliegtuig van de radar verdween ‘boven een gebied waar het water tot 2.000 meter diep is’.

De politie van Curaçao werkt na de vondst van de koffer samen met collega’s uit Venezuela en Italië. De bagage is voorlopig het enige spoor naar het vermiste toestel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content