Backstage met M.A.C bij Roberto Cavalli

Bij een modeshow draait het in de eerste plaats om de kleding, maar het is even belangrijk dat de make-up, het kapsel en de nagels van de modellen die kleding ondersteunt om op die manier een volledige look te creëren. Knack Weekend glipte backstage bij Roberto Cavalli en ontmoette er M.A.C make-up artieste Elke Willemen.


“Het focuspunt vandaag is de smokey eye; een heel zware zwarte oogmake-up met een olie-achtige glans”, vertelt ze. Om deze look te creëren geeft Elke het model eerst een ‘gewone’ smokey eye met eyeliner en M.A.C’s Carbon (mat) en Black Tied (shimmer) om vervolgens af te werken met de pro eye gloss Black Sea, die het geheel dat olie-achtige effect geeft. “We werken heel horizontaal rond het oog; geen cateye maar bijna een rechthoek, die dan natuurlijk wel volledig uitgevaagd wordt.”

Deze gewaagde oogmake-up komt het best tot zijn recht tegen een natuurlijke, dauwfrisse huid. De make-up artiesten gebruiken weinig foundation en concealer en werken enkel met highlights op de jukbeenderen, neusbrug en in het cupidoboogje. Willemen is resoluut: “Geen shaping, geen blusher! ” Ook de lippen werden natuurlijk gehouden en benadrukken zoveel mogelijk de eigen lipkleur van het model.

Het haar heeft net als de ogen en het gezicht een wetlook en wordt strak naar achteren gekamd met een loodrechte middenstreep. Diezelfde gloss wordt ook doorgetrokken naar de nagels, die een natuurlijke glans krijgen met M.A.C Overlaquer nagellak, die nog eens versterkt wordt door de nagelriemen ook in te smeren met olie.

Katrin Swartenbroux vanuit Milaan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content