Backstage met Bobbi Brown: deel 1

Knack Weekend mocht backstage een kijkje nemen bij de show van Billy Reid waar visagiste Bobbi Brown de make-up verzorgde.

Bobbi Brown is haar carrière gestart als visagiste en bouwde langzaam maar zeker een indrukwekkende portfolio uit. Ze besloot om haar eigen make-up collecties uit te brengen en tot vandaag is ze nog steeds een icoon in de beautysector.

Wij gingen backstage een kijkje nemen waar ze de make-up voor de show van Billy Reid voor haar rekening nam. De modellen werden klaargestoomd en de liters kokoswater vloeiden rijkelijk, er werd zelfs gegeten…weliswaar voornamelijk door de mannelijke modellen.

Tussen het maquilleren door had Brown toch eventjes tijd om ons de nieuwste trends en enkele beautytips mee te delen. De make-up voor de show van Billy Reid is gebaseerd op het kleurenpallet dat Brown uitbrengt volgende lente: veel zachte perzikkleuren en een natuurlijke – maar wel duur uitziende – look. Er worden ook enkele gouden accenten toegevoegd om het geheel wat meer pit te geven, maar over het algemeen zien de modellen er heel naturel uit.

“Deze look kan makkelijk vertaald worden naar het dagelijkse leven, maar zelfs als je ’s morgens nauwelijks tijd hebt, raad ik toch sterk aan om minstens wat blush, lipgloss en mascara te gebruiken”, geeft Bobbi als raad mee. Verder benadrukt ze ook dat de meeste vrouwen niet genoeg – of niet op de correcte manier – concealer gebruiken. Het nieuwe product dat Brown voorstelt in januari kan daarvoor een hulpmiddel zijn. Het retouching powder is een poeder, maar voelt aan als een crème en versmelt volledig met je huid. Je kan zelfs verschillende kleuren combineren om zo de perfecte teint te krijgen. “It’s magic”, zegt Bobbi zelf over het nieuwe product.

Verder heeft ze het ook nog over de nieuwe samenwerking met Katie Holmes, waar ze heel enthousiast over is. “Ik was niet op zoek naar een model of celebrity als gezicht van mijn campagne, maar ik leerde Katie per toeval kennen en het klikte meteen. We raakten aan de praat en besloten om samen te werken voor haar collectie – later deze week ook op NY Fashion Week – wat vervolgens leidde tot een partnerschap.

Naast de show van Billy Reid verzorgt Bobbi Brown ook nog 14 andere shows tijdens de modeweek van New York. Knack Weekend brengt nog meer backstageverslagen van bij Tibi en Rachel Roy.

Renske De Maesschalck, verslaggever in New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content