Australian Fashion Week

In de haven van Sydney brengt de Australian Fashion Week ook dit jaar de top onder de Australische modeontwerpers bij elkaar. De belangrijkste trends die voorlopig al de revue passeerden zetten we graag even op een rijtje.

Neon make-up Als we de Australische mode-ontwerpers mogen geloven, is het deze zomer al neon wat de klok slaat en dat niet alleen wat betreft outfits. Op de catwalk passeerden modellen met fluo-geel gestifte lippen en al even felgekleurde nagels. De trend brengt ons terug naar het begin van de jaren 80, toen Madonna met fluoroze lippenstift op de hoes van ‘The First Album’ prijkte. Cyndi Lauper, de zangeres van ‘Girls just wanna have fun’, en de Jamaicaanse zangeres Grace Jones waren tijdens de jaren tachtig trouwens ook niet vies van een beetje kleur in het gezicht.

De felgekleurde make-up trend dook voor het eerst weer op tijdens de voorstelling van de lente-zomercollectie 2011 van Jil Sander. Peter Philips, make-up artiest van dienst, stuurde de modellen met fuchsiakleurige lippen de catwalk op. Om geen clowneske indruk te wekken, werden de overige gelaatsdelen ‘nude’ of sober gehouden.

Een jaar na datum lijkt de neon make-up trend zo goed als ingeburgerd te zijn. Het Britse cosmeticamerk Bobbi Brown lanceerde al een ‘neons and nudes collection’. Bobbi Brown, de CEO van het cosmeticamerk, houdt van de tegenstelling tussen subtiele en onsubtiele kleuren. “Je moet de nadruk leggen op één gelaatsdeel per keer”, raadt ze aan.

M.A.C. blijft niet achter en lanceert op 12 mei de ‘M.A.C. Reel Sexy’ collectie met al wat je nodig hebt voor een neon look. Gezicht van de campagne is het grijsharige supermodel Kristen McMenamy. Haar man Miles Aldridge bedacht een grappig filmpje om de collectie te promoten.

Ombre Nails

Een andere beautytrend die tijdens de Australian Fashion Week gespot werd, is het ombré-fenomeen. Talrijke beroemdheden pasten de trend vorig jaar al op hun haar toe door er een donkere en lichte schakering in aan te brengen. Deze zomer kan jeook de lippen een ombré effect meegeven door de buitenkant van de mond met een lipliner te omlijnen en de rest van je lippen in een bijpassende kleur te verven. Tijdens de Australische modeweek werd de ombré-trend echter vooral op de nagels verwerkt. Op de catwalk van Tony Maticevski zagen we tenslotte modellen met nagellak in halve maantjes passeren.

Verzonnen volksstammen Tenslotte fleurden uiteenlopende native-prints de catwalk in Australië op. Welke volkerenstammen de mode-ontwerpers geïnspireerd hebben, viel echter niet thuis te brengen. De Australische designers lieten hun fantasie de vrije loop en verwerkten elementen van verschillende volkeren in hun collecties. Het doet sterk denken aan de collectie van de drie winnaressen van het Festival voor mode en fotografie in Hyères. Ook zij bedachten een collectie geïnspireerd op een verzonnen stam stedelijke nomaden. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content