Atleten showen Stella McCartney

Atleten showden de Adidascollectie van Stella McCartney op de London Fashion Week.

Op de London Fashion Week heeft Stella McCartney dinsdag haar zomercollectie 2009 voor sportmerk Adidas gepresenteerd. Ze showde voor de gelegenheid in een tijdelijke gymzaal en kon rekenen op echte atleten en turners als modellen, sommigen nog maar net terug uit Peking. In de sportcollectie zat een ultra-vrouwelijke lijn. McCartney gebruikte delicate materialen en transparante laagjes en toonde soepele tennisjurkjes met kant en borduurwerk. De dochter van Sir Paul haalde haar inspiratie bij de Edwardiaanse onderjurken en nachtkledij.

Christopher Kane verdiepte zich in de wereld van “The Planet of the Apes” en “The Flintstones”. Het resultaat op de Londense catwalk: sommige modellen kregen rood-gele sweaters in luipaardmotief, anderen hadden iets van een reptiel in hun chiffon mini-jurkjes met schubben en schelpvormige boorden. Ook genoteerd bij Kane: perzikkleurige, diep oranje en zwarte jurken met marabou-opdruk en een zwarte jurk met gorilla-print.

Giles Deacon vaart dit seizoen een commerciÔlere koers. Sommige originele vondsten uit vorige collecties vertaalde hij naar meer draagbare stukken. Een lange kamerjas verscheen opnieuw als mini-jurk of de fax machine-motieven temperde hij tot rustigere prints. Voor de lente van volgend jaar speelde hij ook met het Pac Man-thema. Zo droegen sommige van zijn modellen roze metallic helmen. Maar de meeste jurken stelde hij toch zonder hoofddeksel voor: grijze wollen silhouetten met scherpe schouders en sjieke jerseyjurken met ronde kragen in camel, rood, turkooise en geel.

Ann Heylens.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content