Armani stopt met bont

Emporio Armani © BELGAIMAGE

Giorgio Armani heeft aangekondigd geen echt bont meer te zullen gebruiken in haar ontwerpen. “Modeontwerpers en consumenten kunnen creatieve vrijheid en luxe hebben zonder dierenleed.”

De collecties van het Italiaanse modehuis zullen vanaf de aankomende herfst/wintercollectie volledig bontvrij zijn. Met die beslissing sluit het modehuis zich aan bij een steeds groter wordende groep ontwerpers, waar ook al Hugo Boss, Stella McCartney, Tommy Hilfiger en Calvin Klein deel van uitmaken.

Dierenleed

Giorgio Armani verklaart de beslissing: “Technologische innovaties hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat er geweldige alternatieven beschikbaar zijn die het gebruik van bont overbodig maken. Mijn bedrijf zet met deze beslissing een grote stap vooruit in de bescherming van, en de zorg voor het milieu en dieren.”

Joh Vinding, de voorzitter van de Fur Free Alliance, is enthousiast en ziet de toekomst rooskleurig in: “Armani’s bontvrijverklaring bewijst dat modeontwerpers en consumenten creatieve vrijheid en luxe kunnen hebben zonder dierenleed. De heer Armani is al decennia lang een trendsetter binnen de mode-industrie, en deze nieuwe stap laat zien dat mededogen en innovatie de toekomst van de mode zijn.”

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content