Armani plant tentoonstelling over eigen werk

© Reuters

Dat vertelde hij zelf tijdens een persconferentie in Peking.

De Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani plant een tentoonstelling rond zijn eigen ontwerpen. Dat vertelde hij donderdag tijdens een conferentie met de Italiaanse pers in Peking.

Voor de tentoonstelling zal Giorgio Armani een aantal looks selecteren die de belangrijkste modemomenten van het merk over de laatste tien jaar vatten. “Ik zag onlangs dat ik vijf of zes jaar geleden een aantal accessoires gebaseerd op Salvador Dali ontworpen heb, een beetje zoals de stukken van Schiaparelli”, vertelde hij tijdens de persconferentie. De ontwerper was in Peking voor zijn modeshow die later die avond zou plaatsvinden. Armani wil de tentoonstelling in de nabije toekomst organiseren tijdens de modeweken in Milaan. Een exacte datum heeft hij nog niet in gedachten.

Van American Gigolo naar de rode loper

Giorgio Armani begon zijn carrière in de jaren zestig bij het Italiaanse modehuis Nino Cerruti. Pas tien jaar later opende hij zijn eigen bedrijf met de bekende gestileerde adelaar als logo. Echte naamsbekendheid verwierf de modeontwerper pas toen zijn maatpakken een hoofdrol speelden rond het lijf van Richard Gere in de film American Gigolo. In de jaren negentig verlegde Armani zijn focus naar avondkledij. Hollywoodactrices Julia Roberts, Jodie Foster en Michelle Pfeiffer flaneerden over de rode loper en beweerden met trots dat ze Armani droegen.

Vandaag bezit de gebronsde ontwerper een imperium dat op vijf miljard geschat wordt. Indrukwekkend als je weet dat Armani uit een arme familie stamt en aan de onderste trede van de modeladder begon als etaleur. Intussen staat het modehuis met de adelaar nog steeds voor moeiteloze glamour en casual kledij met een sexy randje. Daarover zei hij zelf ooit: “Vrouwen willen sexy zijn… Ik zal hen sexy maken“.(JK)

Meer informatie over het merk vind je op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content