Armani in de clinch met D&G

Giorgio Armani beschuldigt Dolce & Gabbana van plagiaat.

Het is hommeles in de Italiaanse modewereld. Topontwerpers Giorgio Armani en het duo Stefano Gabbana en Domenico Dolce liggen met mekaar in de clinch. Armani beschuldigt zijn twee concurrenten ervan het ontwerp van een van zijn broeken te hebben gekopiÔerd. Het duo repliceert dat de éminence grise van de mode hen geen lessen te lezen heeft. “Uiteraard hebben wij nog veel te leren, maar niet van hem”, klinkt het vicieus.

In Milaan wordt op dit ogenblik de mannenmode voor het winterseizoen 2009-2010 voorgesteld. Zaterdag showden Dolce en Gabbana een zijden broek met quilttechniek. Zondag viel in het defilé van Armani een broek te zien waarbij exact dezelfde techniek was toegepast.

Dat resulteerde in een giftig verbaal gevecht in de Italiaanse pers. “Nu kopiÔren ze, later zullen ze leren”, liet Armani optekenen door het Italiaanse persagentschap Ansa. “Armani is nooit een bron van inspiratie voor ons geweest en we kijken al jaren niet meer naar zijn shows”, luidde de pijnlijke repliek bij het duo. Al voegden ze er ook aan toe: “Zoals Picasso zei, kopiÔren van anderen is onvermijdelijk, jezelf kopiÔren leidt tot steriliteit”.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content