Architecte Zaha Hadid ontwerpt sneaker voor Adidas

© Adidas

Een architect die haar tekenpen gebruikt om een schoen op papier te zetten, er is weinig waar wij meer enthousiast van worden.

Na het succes van de samenwerking tussen Adidas en Pharrell Williams, vroeg het label aan de muzikant om enkele andere inspirerende kunstenaars aan te duiden. Een daarvan is de Iraaks-Britse architecte Zaha Hadid.

“Ik ben een grote van Zaha Hadid”, aldus Williams. “Ze is één van de meest getalenteerde architecten van deze tijd. De vormen en structuren die aan haar brein ontspruiten doen je de werkelijkheid anders zien”, besluit de muzikant. “Die visie heeft ze ook naar Adidas kunnen vertalen”.

Hadid nam de legendarische Superstar sneaker van Adidas als canvas en liet zich los op de rubberen top, waar ze haar bekende welvingen in aanbracht. De “Supershell” maakt deel uit van de artwork collection van Adidas waarbij ook de Amerikaan Todd James en de Japanse kunstenaar Mr aan deelnemen. Deze collectie komt over twee weken in zéér beperkte oplage uit over de hele wereld.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een architect zijn stempel drukt op een schoen. Hadid zelf tekende eerder al voor Lacoste, Melissa en United Nude, Jean Nouvel ging in zee met Ruco Line en Oscar Niemeyer heeft zelfs een eigen Converse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content