Archief Designers Against Aids gestolen

De organisatie ‘Designers against Aids’ is het slachtoffer geworden van een inbraak. Driehonderd stuks werden gestolen.

Organisatie Designers Against Aids is het slachtoffer geworden van een bizar voorval. In de nacht van dinsdag op woensdag braken dieven binnen in het Internationaal HIV/AIDS Education Center, waar het archief en de stock van de Designers Against Aids liggen opgeslagen. De dieven gingen lopen met zo’n 300 stuks.

Het archief bestond uit T-shirts, prototypes en ‘customized pieces’ van bekende designers waarmee de organisatie samenwerkte, onder andere van Bernard Willhelm, Dirk Bikkembergs en Calvin Klein. Nu zijn ze al die stukken kwijt.

Ook de eerste collectie van Fashion Against Aids, die gerealiseerd werd in samenwerking met modegigant H&M, is gestolen. Die kledingstukken hebben allen een ‘Fashion against AIDS’ logo. Ook stukken uit andere collecties zijn voorzien van een ‘Designers against AIDS’ label of logo. De gestolen kleren hebben financieel geen waarde, maar ze zijn wel het levenswerk van de organisatie.

Aïsa Knockaert

Heeft u iets verdacht gezien in de buurt van de Grapheusstraat in Deurne (waar het bestolen pand zich bevindt) of heeft u een doos vol Designers Against Aids kleren gevonden, laat het dan zo snel mogelijk weten via e-mail.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content