Antwerpse touch tijdens New York Fashion Week

Zeven ontwerpers met Vlaamse roots krijgen een platform tijdens de New York Fashion Week.

Dat Belgen hoge ogen gooien in de internationale modewereld is genoegzaam bekend. Maar een extra zetje kan geen kwaad. En zo krijgen zeven ontwerpers met Vlaamse roots tijdens de New York Fashion Week – die plaats heeft van 15 tot en met 19 februari- de kans hun talent voor te stellen aan de Amerikaanse markt. Het wordt een mix van gevestigde namen en nieuw talent .


“Showroom Antwerp” is een initiatief van het Flanders Fashion Institute en krijgt een plaats in het Vlaams Huis in de New York Times Building. “Onze showroom in het Flanders House wordt in de officiële kalender van de Fashion Week opgenomen. Op die manier willen we de Amerikaanse aankopers en media rechtstreeks bereiken. Uiteraard blijven we ook aanwezig tijdens de modeweken in Parijs”, zegt Edit Vervliet, algemeen directeur van het FFI.

Mix van gevestigde namen en jong talent
In december deed het FFI een oproep tot kandidaten en maakte een selectie die een evenwichtige mix van gevestigd en nieuw modetalent naar New York moet brengen. Gevestigde namen zijn Anna Heylen, ontwerpster van uiterst elegante, gesofisticeerde kleding voor vrouwen, en Stephan Schneider, designer van mannen- en vrouwenkleding in een frisse, down-to-earth stijl. De overige vijf ontwerpers zijn opkomende namen.

Showroom Antwerp beperkt zich trouwens niet tot Antwerps modetalent. Elke designer die vanuit Vlaanderen werkt of aan een Belgische modeacademie afstudeerde, kon zich kandidaat stellen. “Maar omdat mode in het buitenland niet zo gemakkelijk met Vlaanderen geassocieerd wordt, maar eerder met Antwerpen, kozen we voor de naam ‘Showroom Antwerp'”, aldus Vervliet.

Mode, diamant en fotografie
In samenwerking met het Antwerp World Diamond Centre brengt het FFI ook een expo over diamant. Bovendien toont modefotografe Flore Zoé haar project “ART meets FASHION”, waarbij ze het proces van inspiratie tot creatie bij jonge ontwerpers in beeld brengt.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content