Antwerpse Stavros Sisters ontwerpen juwelen: ‘Uiteraard vindt af en toe een passionele Griekse discussie plaats’

© Stavros Sisters
Annelien Boens

Subtiele handgemaakte juwelen uit 18 karaat goud, dat is het handelsmerk van Stavros Sisters. De drie Antwerpse zussen Jasmin, Hannah en Trissia Stavropoulos veroveren de wereld en het hart van veel vrouwen. Knack Weekend hoorde hen uit.

Hun naam doet het al vermoeden, het creatieve trio heeft Griekse roots. De link met hun afkomst maken ze dan ook met plezier, want ze halen hun inspiratie bij het bekende Griekse oog en de wuivende golven van de zee. Het hoeft ook niet te verbazen dat de zussen in de sieradenwereld rolden, want hun vader is een diamantair.

Wanneer zijn jullie begonnen met het ontwerpen van juwelen? Hoe kwamen jullie erbij om samen een label uit de grond te stampen?

‘We zijn 2 jaar geleden begonnen met ons label, maar we hadden al jaren het idee om samen te ontwerpen. We zijn opgegroeid in een wereld van diamanten door de job van papa. Bovendien komen we door onze Griekse roots vaak in contact met juwelen.

De zussen Stavropoulos
De zussen Stavropoulos© Instagram / @sienjosephine

Op de Griekse eilanden heerst namelijk een heuse juwelencultuur, als kind droegen we bijvoorbeeld kettingen geïnspireerd op Griekse Cycladische figuren. Het feit dat we dezelfde interesse deelden, maakte het voor de hand liggend dat we samen zouden werken.’

Ikzelf heb ook twee zussen, dus ik weet als geen ander hoe de dynamiek in zo’n relatie kan gaan. Was het eenvoudig om samen te werken? In welke mate is het feit dat jullie zussen zijn een plus?

‘Onze creaties zijn sterker omdat ze het product zijn van ons drieën. Een ontwerp wordt meestal geïnitieerd door Jasmin, de creatieveling, en wordt dan onder de kritische blik van de twee andere zussen bijgeschaafd en beoordeeld op draagbaarheid, IT factor en Stavros sisters ‘signature’. We hebben andere talenten en vullen elkaar dus perfect aan. Uiteraard vindt af en toe een passionele Griekse discussie plaats (lacht).’

Jullie vader is diamantair, dus de appel valt niet ver van de boom. Geeft jullie vader goede raad?

‘We gebruiken vaak grotere diamanten voor op maat gemaakte verlovingsringen en dan vragen we zijn mening wel eens voor de kwaliteit van de steen. Deze soort stenen moet van topkwaliteit zijn en een tweede opinie is mooi meegenomen. Wij brengen trouwens binnen enkele maanden ook een Stavros verlovingsring uit die je eveneens via de webshop zal kunnen aankopen.’

Momenteel werken jullie met goud en diamanten. Is er een mogelijkheid dat jullie van dit concept afstappen en andere materialen zullen gebruiken?

Onze juwelen zijn van topkwaliteit en dat willen we zo houden. Je betaalt er wel een prijs voor, maar een handgemaakt juweel van 18 karaat goud met diamant is dan ook een stuk voor altijd.’

Antwerpse Stavros Sisters ontwerpen juwelen: 'Uiteraard vindt af en toe een passionele Griekse discussie plaats'
© Stavros Sisters

Partner Content