Antwerpse modestudenten tonen hun kunnen

Wie de grote ontwerpers van morgen aan het werk wil zien, moet zeker de shows van de Antwerpse modestudenten bijwonen.

Modefans, fabrikanten, ontwerpers en stylingagentschappen kunnen 11, 12 en 13 juni maar beter aankruisen in hun agenda. Want dan laten de studenten van de Antwerpse modeacademie het resultaat van hun inspanningen zien op de catwalk. Dezelfde show wordt drie avonden herhaald. Een internationale jury beoordeelt de collecties.

Elk jaar trekt dit feest van mode en creativiteit meer dan 6.000 liefhebbers uit de hele wereld. De Antwerpse Modeacademie heeft met beroemde ex-studenten als Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Dries Van Noten en Martin Margiela dan ook een wereldwijde uitstraling. Ook Veronique Branquinho, A.F. Vandevorst, Bruno Pieters, Tim Van Steenbergen, Haider Ackermann, Kris Van Assche en vele anderen werden er opgeleid.

Wie dus de grote ontwerpers van morgen aan het werk wil zien, moet de tweede week van juni zeker afzakken naar de Waagnatie In Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.ticketantwerpen.be.

De show wordt een week eerder vooraf gegaan door het eindejaarsdefilé van La Cambre in Brussel. Daar mag de modeafdeling twee avonden lang de Hallen van Schaarbeek inpalmen. Tickets voor het eindejaarsdefilé van La Cambre vindt u op www.sherpa.be.

Ann Heylens.

SHOW2009, 11, 12 & 13 juni 2009, Hangar 29, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen. Deuren: 7PM – Start Show: 8PM. Tickets: € 30,00 (zitplaats) / € 10,00 (staanplaats) Voorverkoop: www.ticketantwerpen.be of +32 (0)70 34 46 46

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content