Antwerpse modestudenten exposeren tijdens New York Fashion Week

VOID, eerder in Kopenhagen. © Granary/VOID

Gisteren startte in New York een tentoonstelling met ontwerpen van afgestudeerden van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Tijdens New York Fashion Week krijgen ze zo de kans om zichzelf voor te stellen aan de verzamelde mode-elite, op de expo in het kader van het project VOID die nog tot 17 februari loopt.

De meest vooraanstaande modescholen ter wereld – uit Londen, New York en natuurlijk Antwerpen – willen met het project VOID de link leggen tussen hun pas afgestudeerden en de gevestigde industrie. Vijftig afgestudeerden van de vier scholen tonen daarom een week lang hun werk.

Verder zijn er de hele week workshops en lezingen door fashion professionals over modeproductie, -promotie en -consumptie. De expo opent met de voorstelling van een film van de bekende Londense modefotograaf Robi Rodriguez. Hij maakte een intiem portret van de jonge creatievelingen van de Antwerpse school.

Antwerpse trots

Voor Antwerpen bestaat de selectie uit Wujic Jo, Nastasia Fine, Sofie Nieuwborg, Marta Twarowska, Joanna Chlust, Eduard Both, Maximillian Welsch, Ken Thaodee, Robbie Van Mierlo en Raphaelle Lenseigne, allemaal afgestudeerden van 2017. Zij worden aangekondigd als ‘het meest veelbelovende talent van de volgende generatie’ en hun ontwerpen moeten ‘het belang aantonen van experimenteren en van mode-onderricht in de hedendaagse industrie’. Dat Antwerpen trots mag zijn op zijn modeafdeling, was al geweten. Maar zo hoort u het ook eens van een ander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content