Antwerpse mode naar Tokio

Het Modemuseum trekt met de expo “6+ Antwerp Fashion” naar Tokio. Die vertelt het succesverhaal van de Antwerpse modeacademie.

Het Modemuseum slaat zijn vleugels uit. Nadat de expo over 20 jaar Maison Martin Margiela van Antwerpen naar MÃOEnchen verkaste, trekt het MoMu nu een tweede keer de landsgrenzen over. “6+ Antwerp Fashion” een tentoonstelling die in 2007 te zien was in het Vlaams parlement, reist naar Tokio.

Ze vertelt het succesverhaal van de Antwerpse modeacademie en van “de zes” die sinds eind jaren ’80 een begrip zijn in de modewereld: Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee. De “+” staat voor Martin Margiela, die vaak in één adem genoemd wordt met de zes, en verwijst ook naar de volgende generatie die internationaal naam maakte, onder wie Raf Simons en Veronique Branquinho.

“6+ Fashion” is niet te enige tentoonstelling waarmee Antwerpen zichzelf op de kaart wil plaatsen in AziÔ. “A story of the image. Old and new masters from Antwerp” van het MuHKA, het KMSKA en het Museum Plantin-Moretus zal dit voorjaar te zien zijn in Shanghai en Singapore.

Ann Heylens.

“6+ Fashion” loopt van 11 april tot 28 juni in de Tokyo Opera City Art Gallery.”A story of the image. Old and new masters from Antwerp” is van 30 april tot 21 juni te gast in het Shanghai Art Museum en van 13 augustus tot 4 oktober in het National Museum of Singapore.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content