Antwerps modecollectief BR.A.K. houdt expo Please Don’t Take Pictures

© BR.A.K.

Please Don’t Take Pictures, zo heet de eerste expo van het modecollectief BR.A.K., maar misschien moet je dat net wél doen. Je weet immers nooit: misschien zijn deze creatievelingen wel de nieuwe Antwerpse Zes.

Wanneer jong creatief talent de krachten bundelt, dan komt daar al eens een waardige expo uit voort. En een al even gekke naam, zo blijkt. “BR.A.K. staat voor Brutale Artistieke Koffie”, zegt curator Laura Lemaitre. “Aan de Antwerpse modeacademie merkten we alle zes dat we echt verslaafd zijn aan die constante stroom van beelden. Net zoals koffiejunks niet zonder cafeine kunnen, kunnen wij niet zonder die dagelijkse feed die de inspiratie vormt voor ons werk.”

Met Please Don’t Take Pictures brengen de zes leden van het collectief elk op hun eigen manier hulde aan deze verslaving. Alles wat ze presenteren bevindt zich in die vage schemerzone tussen dag en nacht, werk en fun, zichzelf en vrienden, serieus of grap. BR.A.K. bestaat uit 4 Belgen, een Australische en een Serviër die allemaal op één of andere manier gelinkt zijn aan de modewereld. De meesten onder hen studeren of studeerden aan de Antwerpse modeacademie.

Laura Lemaitre, die eerder al werkte voor Devon Halfnight Leflufy en Christian Wijnants, presenteert een muurcollage met zowel haar collectiestukken in verwerkt als inspirerende beelden en eigen tekeningen.

Predrag Pedrovic, afkomstig uit Servië, toont er zijn schilderijen, waarbij verschillend klein werk een puzzel vormt tot één groot resultaat.

Wim Bledon, huismodel aan de modeacademie, neemt dan weer de fotografische kant voor zijn rekening. Hij toont er selectie van analoge beelden die hem nauw aan het hart liggen.

Kjell De Meersman, model en modestudent werkte eerder al voor AF Vandevorst. Kjell steekt de draak met zijn eigen instagramkanaal. Hij presenteert een loop aan videobeelden die hij eerder met de wereld deelde via instagram.

Isabelle Schoutetens houdt er naast haar job bij Dries van Noten haar eigen lingeriemerk op na. Zij zal een installatie bouwen, met haar meer playfull & flamboyant werk, waar de nadruk gelegd wordt op de liefde en zoektocht, dan naar het draagbare van haar lingerie.

De Australische Shaily Harrison presenteert er haar werkboeken en inspiratieschriften om zo een blik achter de schermen te geven van haar collecties.

Van 13 tot en met 16 oktober presenteert BR.A.K. In De Ruimte in Gent collectiestukken, foto’s, filmpjes, schilderijen en performances. Meer info hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content