Antwerpen krijgt nieuwe winkel met duurzame mode

F.A.A.M © Facebook

De Nationalestraat, het shopping walhalla van Antwerpen, verwelkomt binnenkort een nieuwe winkel die volledig in teken van fair fashion zal staan. De onderneemsters achter Froy & Dind openen er F.A.A.M.

In de Gazet van Antwerpen lezen we dat onderneemsters Froya Deryckere en Adinda De Raedt een nieuw project in de steigers hebben staan. Op 15 oktober zwaaien ze de deuren open van F.A.A.M in de Nationalestraat. Na de sluiting van de duurzame multibrand store Today Is A Good Day was er een gat in de markt die opgevuld kon worden.

De winkel is gehuisvest in het voormalige pand van Cora Kemperman, dat recent failliet ging. De twee vrouwen startten hun carrière in de mode zes jaar geleden, toen ze Froy & Dind oprichtten. Na een kleine shop in de Wolstraat moesten ze al snel uitbreiden naar een grotere zaak in de Nationalestraat.

Multimerkenwinkel

Een deel van de collectie van Froy & Dind verhuist naar F.A.A.M, maar er zullen ook verschillende andere duurzame merken verkocht worden. Onder andere Armed Angels, Hoodlamb, Veja, Kings of Indigo, Wunderwerk en Braintree zullen in de rekken hangen. Bovendien werken de dames aan een eigen mannencollectie: Munoman, die je vanaf januari kan ontdekken.

De naam van de winkel is een knipoog naar de filmklassieker ‘Fame’ en de afkorting van de namen van Froya en Adinda en hun echtgenoten, aan wie ze veel hulp gehad hebben.

Praktisch

F.A.A.M Store, Nationalestraat 65, 2000 Antwerpen

Opening is gepland voor 15 oktober. Tot 25 oktober genieten alle klanten van 20% korting.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content