Anthony Vaccarello vervangt Hedi Slimane bij Yves Saint Laurent, maar wie vervangt Vaccarello?

© REUTERS

Het is nu zo goed als zeker dat de Belgische designer Anthony Vaccarello Hedi Slimane zal opvolgen als creatief directeur van Yves Saint Laurent. Vaccarello heeft immers net het Italiaanse modelabel Versus verlaten.

Het is enkel nog wachten op een officiële bevestiging van het modehuis, maar wat in januari reeds gefluisterd werd blijkt vandaag waar: Anthony Vaccarello vervangt Hedi Slimane bij Yves Saint Laurent.

Dit weekend maakte Donatella Versace bekend dat de designer geen creatief directeur meer is van zustermerk Versus. “Ik vind het jammer om hem de Versace-familie te zien verlaten, maar ik wens hem veel succes met zijn volgende hoofdstuk.” Vaccarello was amper een jaar in dienst bij Versus toen hij opgepikt (of eerder: opgemerkt) werd door Kering, de holding die Yves Saint Laurent bezit.

Het is niet de eerste keer dat Versus vaarwel moet zeggen aan een beloftevol creatief directeur. In 2013 stond de Britse ontwerper Jonathan Anderson slechts enkele maanden aan het roer voor het Spaanse label Loewe hem bij de revers greep, en eerder was Versus de speeltuin voor Christopher Kane, wiens eigen label vervolgens ook opgekocht werd door Kering. Dat maakt van het gewaagdere zusje van Versace een ideaal lanceerplatform voor jonge designers, en daar is Donatella Versace best wel trots op.

Anthony Vaccarello heeft ook veel betekent voor het label. Het was onder zijn regeerperiode dat Versus het see now / sell now principe omarmde, en de kleding die in september op de catwalk getoond werd meteen beschikbaar maakte. Die beslissing droeg ongetwijfeld bij tot de 17,5% winst die de Versace Group in 2015 wist op te tekenen.

De vraag op ieders lippen is dus niet of Vaccarello Slimane al dan niet zal opvolgen bij Saint Laurent – dat hing immers maanden in de lucht, maar wél wie Vaccarello’s zitje krijgt bij Versus en zijn of haar carrière in stroomversnelling zal zien gaan. Donatella Versace liet alvast weten dat ze iedereen zou verrassen met haar keuze. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content