Anna Wintour helpt Barack Obama

© Reuters

Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, verzamelde 500 000 dollar voor de herverkiezingscampagne van Barack Obama.

Anna Wintour heeft politieke ambities, althans dat wordt gespeculeerd. De 62-jarige Britse hoofdredactrice van het Amerikaanse tijdschrift Vogue gaat samen met Iman, mevrouw David Bowie, en Jim Messina politieke campagne voeren voor Barack Obama in zijn thuisstad Chicago. Toegangsticketjes voor het evenement en het diner dat Wintour organiseert – respectievelijk 1000 en 40.000 dollar per persoon – moeten de geldkas ten voordele van de herverkiezingscampagne van de zetelende president aanzienlijk spijzen. Zelf heeft ze al 500.000 dollar verzameld om de herverkiezingscampage te financieren.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat ze in ruil hengelt naar een job als ambassadeur van de Verenigde Staten in Londen.

Anna Wintour steunt de huidige president al enkele jaren en overtuigt de modewereld om hetzelfde te doen. Zo hielp zo bij de keuze van de garderobe van Michelle Obama, en stond ze pal achter haar initiatieven op gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Ook sierde Vogue niet ontoevallig als eerste magazine de first lady om de cover te sieren. Wintour werd de laatste twee jaar ook regelmatig gesignaleerd tijdens belangrijke evenementen van en voor de Democratische Partij.

Of ze ook daadwerkelijk de functie als ambassadeur in Londen najaagt, valt nog af te wachten. Zelf ontkent ze elke ambitie in de richting. (The Observer/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content