Anna Dello Russo: “Ik vond mezelf vroeger maar een kleine muis”

Anna Della Russo blijft de modewereld verbazen met haar extravagante looks en verschijningen op de modeweken. Ze is zonder enige aarzeling het meest gefotografeerde streetstyle-icoon tijdens de fashionweeks en ver daarbuiten. Maar dat was niet altijd zo.

Streetstyle-looks kunnen dezer tijden makkelijk concurreren met de outfits die we op de catwalk te zien krijgen. Koningin van deze streetstylefoto’s is Anna Dello Russo. Deze Italiaanse fashionista was jarenlang fashion editor van Vogue Italia en editor van Vogue Uomo. Nu is ze het boegbeeld van Vogue Japan en krijgt ze bloggers en journalisten dagelijks wild met haar extravagante designeroutfits.

Er was eens… Tussen de verschillende shows door slaagt Anna Dello Russo erin zich telkens weer om te kleden. Nooit zal ze twee keer in dezelfde outfit verschijnen.

Aan de Daily Telegraph vertelt het mode-icoon dat haar media-aandacht en haar uitbundige kledingstijl een soort van wraak zijn. “It’s like a revenge”, verklaarde ze. “Ik vond mezelf vroeger maar een kleine muis, vooral als ik oog in oog stond met iemand als Cindy Crawford. Maar nu is het anders, nu voel ik me niet meer zoals Assepoester net voor het bal.” (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content