Anna Dello Russo heeft 4.000 paar schoenen

Anna Dello Russo verslaat zelfs Imelda Marcos.

Ok, van een hoofdredactrice van Vogue verwacht je wel dat ze op een goed gevulde dressing en schoenenkast kan uitkijken. Maar Anna Dello Russo verslaat zelfs Imelda Marcos. De (Italiaanse) leading lady van de Japanse Vogue geeft toe dat ze 4.000 paar bezit. En even googelen leert ons dat de vrouw van de voormalige Filippijnse dictator er “slechtst” tussen de 2.700 en 3.400 had verzameld. “Ik ben geobsedeerd door schoenen”, geeft Dello Russo toe aan magazine Glamour. “Ik weet trouwens zeker dat ik er zoveel heb, want toen ik naar dit appartement verhuisde, heb ik ze geteld”.

Samen moeten ze een gigantisch kapitaal vormen, want goedkope exemplaren komen er bij Dello Russo niet in. “Goedkope schoen zijn bij mij niet toegestaan”, zo zegt ze, “maar als ik fantastische schoenen draag, zou ik zelfs gelukkig zijn wanneer ik naakt moet rondlopen”.

Dello Russo was al vroeg gepassioneerd door mode. “Toen ik tien was, zei mijn moeder: Anna, je hebt een nieuwe jeans nodig. Dan antwoordde ik: Jeans? Daar hou ik niet van. Ik wil een Versace-jas.” Mijn moeder vond dat ik er als een kerstboom uitzag omdat ik alles tegelijk droeg. Dat doe ik nog altijd. Ik ben een maximalist. Kleren zijn mijn religie.”

Anna Dello Russo bracht voor kerst haar eerste parfum uit. Het flesje had de vorm van -juist ja- een schoen.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content