Andy Roddick voor Lacoste

© EPA

De Amerikaanse tennisspeler creëerde een sportieve minicollectie voor het Franse kledingmerk.

Andy Roddick heeft een sportieve minicollectie ontworpen voor Lacoste. De Amerikaanse tennisspeler was sinds 2005 al ambassadeur voor het Franse sportkledingmerk, maar zette zich nu ook voor het eerst aan de ontwerptafel.
De minicollectie van Roddick bestaat uit 7 stuks, waaronder poloshirts, jassen trainingsbroeken en tennisshorts. Elk kledingstuk zal te herkennen zijn aan de handtekening van de voormalige US Open winnaar en aan een klein logootje van zijn opslag.

“Tijdens het tennisseizoen leven we als spelers praktisch uit een reiskoffer. Bij het inpakken wint functionaliteit het altijd van stijl. Tien jaar geleden zou ik dus nooit geloofd hebben dat ik zo een stijlvolle collectie zou kunnen ontwerpen,” vertelde Roddick aan WWD.

René Lacoste, oprichter van Lacoste en uitvinder van de wereldberoemde Lacostepolo, was in zijn tijd zelf een bekende tennisspeler. In 1930 zette Lacoste een punt achter zijn tenniscarrière, maar bleef actief in de sportwereld via zijn uitvindingen. Naast zijn kledingmerk, ontwierp hij ook het allereerste metalen tennisraket.

De minicollectie van Andy Roddick is vanaf 1 juli verkrijgbaar in alle Lacostewinkels en via www.lacoste.com.


Tine Vandeweyer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content