An Buermans wint VTM-reeks De Designers

Na tien afleveringen en 84 catwalkcreaties is de winnaar van het VTM-programma de designers bekend. An Buermans wist de jury te overtuigen.

Na tien afleveringen, elf afvallers en in totaal 84 catwalkcreaties is de winnaar van het Vtm-programma ‘De designers’ bekend. An Buermans wist de vakjury te overtuigen met haar kleurrijke en mooi afgewerkte patchworkcollectie. Haar collectie ligt vanaf vandaag bij JBC en is te bewonderen in de modespecial van Weekend Knack.

Kunt u de winnende collectie even beschrijven?
An Buermans: De collectie bestaat hoofdzakelijk uit patchwork: een vrolijke combinatie van kleuren en verschillende motieven zoals ruitjes en bloemen. Hoe harder het vloekt, hoe liever ik het heb (lacht). De rode draad door deze collectie, en eigenlijk al mijn werk, is het eclectische stoffengebruik.

Hebt u een type vrouw in het achterhoofd als u ontwerpt?
Natuurlijk vertrek ik altijd van wat ik zelf mooi vind. Daarnaast probeer ik draagbare kleren te ontwerpen voor vrouwen in alle maten en vormen. Mijn klanten zijn vaak ook speelse vrouwen, met een gezonde portie humor, die er niet voor terugdeinzen om kleuren en motieven te combineren. Een beetje prettig gestoord dus (lacht).

Is uw leven erg veranderd na deze wedstrijd?
Absoluut. Mijn collectie hangt niet alleen in de JBC-winkels, ik heb er ook een vaste baan als ontwerpster gekregen. Voor het programma werkte ik als barvrouw in het Antwerpse café Kassa 4 en spendeerde ik al mijn vrije momenten achter mijn naaimachine. Nu wordt mijn hobby dus mijn beroep.

Waarom hebt u deelgenomen?
Ik had niets te verliezen. Mijn buurvrouw kwam op een dag langs met een krantenknipsel waarin gezocht werd naar kandidaten voor De designers. Aanvankelijk wilde ik niet, want de televisie schrikte me wel af. Na lang aandringen heb ik me dan toch ingeschreven.

Wat hebt u geleerd uit het programma?
Om samen te werken met anderen en me, als het nodig is, af te sluiten van de drukte rondom mij. Ik werk normaal alleen, in mijn tempo en met mijn muziek op de achtergrond. En nu stonden er plots elf andere ontwerpers, een coach en een cameraploeg mee te kijken. Dat is toch even wennen.

Ellen De Wolf

De collectie van An Buermans is te bekijken in de modespecial van Weekend Knack, vanaf vandaag in de krantenwinkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content